Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

Yerba Mate Green FITNESS

15,99 zł
Brutto

Yerba Mate Green FITNESS to mieszanka pobudzającej yerba mate i wielu ziół o wartościowym działaniu wzmacniającym i ułatwiającym trawienie oraz o wspaniałym orzeźwiającym smaku. Stanowiąca 90% mieszanki Yerba Mate Green, jest szlachetną odmianą ostrokrzewu paragwajskiego, uprawianego tylko w ocienionych miejscach, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar smaku goryczy.

Ilość
PRODUKT NIEDOSTĘPNY

 

Dostawa już od 11zł!

 

Zapoznaj się z zasadami zwrotu!

Yerba Mate Green FITNESS

Yerba Mate Green FITNESS to mieszanka pobudzającej yerba mate i wielu ziół o wartościowym działaniu wzmacniającym i ułatwiającym trawienie oraz o wspaniałym orzeźwiającym smaku. Stanowiąca 90% mieszanki Yerba Mate Green, jest szlachetną odmianą ostrokrzewu paragwajskiego, uprawianego tylko w ocienionych miejscach, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar smaku goryczy. Ze względu na niepowtarzalny, orzeźwiając smak, Yerba Mate Green FITNESS szczególnie polecana jest początkującym mateistom oraz miłośnikom mniej gorzkich odmian napoju. Mieszanka ta zawiera naturalne dodatki przyspieszające spalanie tłuszczu i wspomagające trawienie, takie, jak czerwona herbata pu-erh, liść morwy białej i mięty czy owoc kopru włoskiego. Owoce róży i rokitnika oraz liść mięty, dadają tej kompozycji działanie odżywcze i wzmacniające, a także orzeźwiający, bogaty smak. Dzięki temu Yerba Mate Green FITNESS doskonale nadaje się jako wzmocnienie i uzupełnienie energii po treningu, wizycie na siłowni czy basenie. Wszystkie składniki mieszanki pochodzą z Brazylii i stanowią produkty najwyższej jakości, wspierają zdrowie i witalność naszych organizmów.

Owoc dzikiej róży to samo dobro, dostarcza niezbędne witaminy, ma właściwości wzmacniające, moczopędne, żółciopędne, ściągające. Stosuje się go w celu podniesienia odporności, w przeziębieniach i chorobach grypopodobnych, podczas rekonwalescencji po ciężkich chorobach i zabiegach chirurgicznych, kruchości naczyń włosowatych, nawracających infekcjach górnych dróg oddechowych, nieżytach układu pokarmowego, a nawet w chorobie wrzodowej żołądka i reumatoidalnym zapaleniu stawów.

Owoc rokitnika jest wspaniałym, dobrze przyswajalnym źródłem witamin i cennym środkiem wzmacniającym i podnoszącym odporność. Stosuje się go w celu zapobiegania anemii i chorobom serca, w infekcjach bakteryjnych, wirusowych, grzybiczych. Jest pomocny w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, przewlekłych stanów zapalnych, biegunkach, okresie ciąży i karmienia, postępującym gośćcu, a także krwawieniach naczynkowych.

Liść morwy białej ma działanie obniżające stężenie glukozy we krwi, rozszerzające naczynia krwionośne, obniżające ciśnienie krwi, przeciwzapalne, przeciwkaszlowe, przeciwbakteryjne, wspierające przemianę materii. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej morwa była wykorzystywana jako środek oczyszczający płuca, wątrobę, rozjaśniający oczy, poprawiający wzrok.

Liść mięty pieprzowej wspomaga trawienie, bo pobudza wydzielanie soków trawiennych (żołądkowego, trzustkowego i jelitowego), ma właściwości rozkurczowe, żółciopędne i wiatropędne, przywraca prawidłowe ruchy robaczkowe jelit. Ma wpływ przeciwwymiotny i jest doskonałym środkiem odświeżającym.

Pu-erh produkuje się z szerokolistnej odmiany krzewu herbacianego. Od typowej herbaty czarnej różni się dodatkowym procesom fermentacji i leżakowania oraz zawiera więcej mikroelementów, teiny, białka oraz olejków eterycznych. Na zachodzie herbata ta zyskała sławę jako „morderca tłuszczu”. Francuskie badania dowiodły, że ponad 80% pacjentów pijących regularnie pu-erh straciło w ciągu miesiąca od 3 do 10 kg!

Owoc kopru włoskiego od dawna ma zastosowanie w zaburzeniach trawiennych, bólach brzucha, wzdęciach. Pomaga w atonii przewodu pokarmowego i spowolnionej przemianie materii a także w stanach zapalnych i infekcjach układu oddechowego i zatok (kaszel, chrypka, krztusiec, dychawica oskrzelowa).

Sposób parzenia:

susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zale wać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate

yerbamate

Opis

Masa Netto
200g

Specyficzne kody