

EkaMedica Sok z Jarmużu
Pojemność: 0,5L
Dostawa już od 11zł!
Zapoznaj się z zasadami zwrotu!
Jaki jest skład soku z jarmużu?
Właściwości: Jarmuż wywodzi się z kapustowatych, podobnie jak brokuły, rukiew i brukselka, ale swymi walorami zdecydowanie przewyższa innych popularnych przedstawicieli rodziny. Pod względem ilości witaminy C jarmuż przewyższa jedynie papryka i natka pietruszki, a witaminy K (odpowiedzialnej za szybkie gojenie się ran i zmniejszenie obfitości miesiączek) jest w nim tak dużo, że warzywa powinny wręcz unikać osoby przyjmujące leki rozrzedzające krew. Zawarty w jarmużu błonnik wiąże kwasy żółciowe i związki cholesterolu w ten sposób obniżając ich stężenie we krwi.
Jakie sa przeciwwskazania soku z jarmużu?
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
Jak przechowywać soku z jarmużu?
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Sok z jarmużu przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Jaki jest skład soku z jarmużu?
Skład: Sok z liści jarmużu (Brassica oleracea L. var. sabellica L.), 99,5% wyprodukowano z użyciem ekstrakcji wodnej, standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia) 0,3%, w tym naturalna witamina C, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Porcja dzienna 50 ml zawiera 150 mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15 mg witaminy C, co stanowi 18% RWS*.
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Producent soku z jarmużu:
EkaMedica Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Bielska 78a
43-340 Kozy