Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

Olej z Awokado - 250 ml - zimno tłoczony

29,00 zł
Brutto

OlVita - Olej z Avocado- 250 ml - zimno tłoczony

Olej z awokado zalicza się go do najzdrowszych olejów na świecie, a we Francji ma nawet status leku na artretyzm. Badania potwierdzają inne właściwości zdrowotne oleju z awokado - pozytywnie wpływa na wzrok i skórę, obniża poziom cholesterolu, zapobiega chorobom dziąseł. Ma też wiele zastosowań w kuchni i kosmetyce

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Dostawa już od 11zł!

 

Zapoznaj się z zasadami zwrotu!

OlVita - Olej z Awokado- 250 ml - zimno tłoczony

Olej z awokado, posiada bogata game witamin takich jak  witaminy: A,B,D,E,H,K,PP oraz skwalen. Co więcej, dostarcza wielu składników mineralnych, w szczególności:  potasu, manganu, fosforu i krzemu. Dzięki temu bogactwu nawilża i działa przeciwzmarszczkowo, ponieważ doskonale penetruje skórę i wygładzą ją, a tym samym zapobiega parowaniu wody z naskórka. Co więcej,  działa przeciwalergicznie, nie uczula, a wręcz łagodzi wszelkie podrażnienia skóry dzięki zawartemu chlorofilowi. Dzięki wspomnianemu wcześniej, zawartemu w oleju skwalenowi awokado ma właściwości anty zapalne i antygrzybiczne. Ma właściwości łagodzące, a więc jest polecany również do skóry pod oczami i szyi.

Jakie są właściwości oleju z awokado?

  • Olej z awokado może być używany do każdego rodzaju skóry, a także do włosów. Jest to znakomita, naturalna alternatywa dla kosmetyków, takich jak balsamy czy oliwki. Olej z awokado wchłania się szybko, nie zostawiając tłustej powłoki na skórze i można stosować go nawet w tak wrażliwych miejscach, jak okolice oczu. 
  • Olej z awokado znakomicie sprawdzi się na włosy. Nie tylko nawilży strukturę włosa, ale także zadziała regenerująco. Warto zastosować kurację z oleju awokado na włosy farbowane. Sprawi on, że nabiorą blasku, a kolor będzie bardziej trwały

Zawartość bioaktywnych fito związków w surowym oleju z awokado jest bardzo zbliżona do składu świeżego owocu. 80-85% kwasów tłuszczowych w oleju z awokado to tłuszcze nienasycone, a zdecydowaną większość stanowi kwas oleinowy – tłuszcz jednonienasycony o potwierdzonym korzystnym wpływie na serce i układ krążenia.

Olej z awokado jest źródłem witaminy A, E (głównie alfa-tokoferolu), witamin z grupy B, a także luteiny korzystnej dla zdrowia wzroku. 1 łyżka oleju z awokado pokrywa zapotrzebowanie na witaminę E w 28-40%. Olej ma także właściwości przeciw utleniające dzięki obecności witamin antyoksydacyjnych, głównie witaminy E.

Działa ochronnie na mitochondria i neutralizuje wolne rodniki. W oleju z awokado zawarte są beta-sitosterole, które wpływają pozytywnie na profil lipidowy i stan układu sercowo-naczyniowego. Olej z awokado, tak jak wszystkie oleje, zwiększa przyswajalność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Przechowywanie oleju z awokado : w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania w lodówce.

Zastosowanie oleju z awokado: na zimno, do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.

Kraj pochodzenia: Polska

Informacje o alergenach: może zawierać: gluten,sezam, soję,orzechy:ziemne,laskowe,włoskie,makadamia,migdały

olvita_21

Opis

Pojemność
250ml
Producent
OlVita
Rodzaj opakowania
Szklana butelka

Specyficzne kody

Zobacz także