

Olej krokoszowy pozyskiwany jest metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu nie traci swoich właściwości prozdrowotnych. Jest źródłem NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), przede wszystkim kwasu linolowego, który jest przedstawicielem grupy omega-6.
Dostawa już od 11zł!
Zapoznaj się z zasadami zwrotu!
Olej krokoszowy pozyskiwany jest metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu nie traci swoich właściwości prozdrowotnych. Jest źródłem NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), przede wszystkim kwasu linolowego, który jest przedstawicielem grupy omega-6. W mniejszej ilości znajdziemy też kwasy linolenowy czy oleinowy. Warto podkreślić, że NNKT nie są syntezowane w organizmie, muszą być przez nas dostarczane wraz z dietą. W oleju krokoszowym można również znaleźć witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: witaminę A i E. Obydwie witaminy są silnymi antyoksydantami, neutralizują działanie wolnych rodników, przeciwdziałają procesom starzenia, wykazują działanie antynowotworowe.Jakie właściwości ma olej krokoszowy?
Przechowywanie oleju krokoszowego: w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania w lodówce.
Kraj pochodzenia: Polska