Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

Olej lawendowy surowiec kosmetyczny ViVio

18,00 zł
Brutto

Vivio - Olejek Lawendowy surowiec kosmetyczny

Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom organizmu. Wdychanie olejku lawendowego posiada cudowne właściwości relaksujące zarówno ciało jak i umysł. Olejek lawendowy jest uważany jako środek balansujący emocje, podnoszący na duchu.

Ilość
DOSTĘPNE

 

Dostawa już od 11zł!

 

Zapoznaj się z zasadami zwrotu!

Vivio - Olejek Lawendowy surowiec kosmetyczny

Lawenda to symbol Prowansji i. Jej nazwa wywodzi się od łacińskiego słowa „lavandula”, co oznacza „myć się”. W takich celach lawenda była stosowana już w czasach starożytnych.Lawenda to jedna z najcenniejszych roślin w przemyśle kosmetycznym . Jest to roślina z rodziny jasnotowatych, stosowana w celu ułatwienia zasypiania, poprawy trawienia i rozgrzania organizmu.Olejek otrzymywany jest z kwiatów o barwie fioletowo – niebieskiej lawendy wąskolistnej (łac. Lavandula angustifolia), rzadziej lawendy szerokolistnej (łac. Lavandula latifolia). Rośliny te rosły pierwotnie w rejonie Morza Śródziemnego. Obecnie występują w słonecznych i suchych miejscach.

Właściwości:

-idealna w leczeniu migreny, trądziku , infekcjach górnych dróg oddechowych

-łagodzi objawy po ukąszeniu owadów

-naturalny środek zwalczania wszawicy

-łagodzi depresję, wpływa korzystnie na samopoczucie

-działa relaksacyjnie, można spokojnie stosować do masażu a także do kąpieli

-stosowany do inhalacji

-zwalcza walkę z łupieżem

-łagodzi bóle głowy

-pomaga w zapypianiu

-działa uspokajająco

-jako dodatek do kremów, balsamów, olejków i emulsji

Składniki

Olej z kwiatów lawendy wąskolistnej - 100% naturalny (Lavandula ANgustfolia flower oil 100%

Stosowanie:

Olej z kwiatów lawendy można stosować w przemyśle kosmetycznym. Bywa używany, jako dodatek do olejków, emulsji i kremów. Nadaje się również do stosowania w aromaterapii.

Wykorzystanie olejku lawendowego w kosmetyce:

-dodatek do kremów, balsamów

-może być stosowany jako olejek do masażu (wymieszaj go z olejem bazowym)

-kąpiel aromaterapeutyczna

-kąpiel stóp

Przechowywanie:

Olej lawendowy powinien być przechowywany w oryginalnych ciemnych buteleczkach. Należy go przechowywać w miejscu ciemny i chłodnym, w temperaturze od 7*C do 25*C. Olej należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światła.

vivio_1

Specyficzne kody

Zobacz także