Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij
Ocet jabłkowy - sposoby naszych dziadków

Jest wiele korzyści z codziennego stosowania octu jabłkowego, starego ludowego sposobu. Surowy, niefiltrowany ocet jabłkowy może pomóc złagodzić wiele  dolegliwości.  Jest pyszny, bogaty w niezbędne składniki odżywcze i naprawdę warto mieć go we własnej, domowej spiżarni.



Ocet jabłkowy - jest używany od tysięcy lat nie tylko ze względów zdrowotnych, ale także jako środek czyszczący do usuwania bakterii, zarazków, zapachów oraz trudnych plam. Ocet jabłkowy rozbija tłuszcz, śluz i flegmę w organizmie. Może to poprawić zdrowie i funkcje wątroby, pęcherza oraz nerek.



 Dwie łyżeczki octu jabłkowego i łyżeczka miodu w szklance wody pomoże na dolegliwości takie jak zapalenie stawów, bezsenność, wysokie ciśnienie krwi lub zatrucie pokarmowe.



 Stosowanie octu jabłkowego może pomóc:

  • -znormalizować równowagę kwasowo-zasadową organizmu
  • -oczyścić przewód pokarmowy
  • -w usuwaniu złogów wapnia ze stawów i naczyń krwionośnych (bez wpływu na wapń w kościach i zębach)
  • -uzupełnić  potas w organiźmie.



Surowy, niefiltrowany ocet jabłkowy i / lub sfermentowane produkty spożywcze, takie jak kapusta kiszona są integralną częścią zdrowej diety w wielu kulturach. Te pokarmy są bogate w naturalne enzymy, które pomagają w trawieniu. Pomagają również przywrócić naturalną równowagę zdrowych bakterii w jelitach, tworząc idealne środowisko dla rozwoju tych kultur.  Jednocześnie utrzymują przypadłości takie jak Candida pod kontrolą!

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.